Jan de Beus
U bevindt zich hier: Startpagina » Agenda

Agenda

2023 "Als de Dood", Museum Belvedere, Heerenveen

11 FEBRUARI — 11 JUNI 2023
Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen-Oranjewoud



ALS DE DOOD

Schilders, dichters, beeldhouwers, schrijvers, fotografen, over verval en eindigheid.




Van 11 februari tot en met 11 juni is in Museum Belvédère de tentoonstelling Als de Dood te zien, waarin rond het thema 'dood' schilderijen, poëzie, beelden en foto's samen zijn gebracht van uiteenlopende Nederlandse kunstenaars. De expositie omvat zowel bestaande kunstwerken als kunstwerken die speciaal voor de tentoonstelling zijn gemaakt. Elk op eigen wijze belichten ze de dood — als einde van leven, als mysterie, als transitie naar andere verschijningsvormen of als onderdeel van een natuurlijke cyclus U.S.A. zetten ze aan tot overpeinzen en bieden ze troost in schoonheid. In cie tentoonstelling is werk te zien van Allie van Altena, Anne van As, Gijs Assmann, Dianne Bakker, Jan de Beus, Willy Boers, Dirk Breed, Koos Breukel, Ton Broekhuis, Johan Creten, Frank Creton, Desiree Dolron, Aline Eras, Anne Feddema, Theo de Feyter, Jager de Geld, Ad Gerritsen, Cor Groenenberg, Han van Hagen, Jochem Hamstra, Henk Helmantel, Frank van Hemert, Niek Hendrix, Jan van Herwijnen, Fons Hoiting, Raoul Hynckes, Sjoerd Janzen, André de Jong, Jan Jordens, Miriam Knibbeler, Pieter Knorr, Jan van der Kooi, Christiaan Kuitwaard, Fred Landsman, Jorn van Leeuwen, Sabine Liedtke, Victor van Loon, Jan Mankes, Erik Mattijssen, Albert Oost, Jet van Oosten, Dineke Oosting, Olphaert den Otter, Hans Rikken, Maartje Roos, Erica Scheper, Tjarda Sixma, Kris Spinhoven, Johannes Steendam, Kees Stoop, Marijke Stultiens-Thunnissen, Douwe Tamminga, Maurice van Tellingen, Els Timmerman, Aat Veldhoen, Aad Verhoog, Henk de Vries, Feark van der Wal, Marenne Weiten, Ids Willemsma, Sytse van der Zee.

Een wezenlijk onderdeel van het project wordt uitgemaakt door de publicatie met beeld, korte verhalen van Midas Dekker, Sander de Hosson, Bert Keizer, Herman Sanciman en gedichten van Tine Bethlehem, Jan Boerstoel, Remco Campert, Jan Eijkelboom, Anna Enquist, Kees 't Hart, Eeltsje Hettinga, Tsjébbe Hettinga, Willem Hussem, Gerrit Komrij, Rutger Kopland, Hans Kuyper, Jean Pierre Rawie, Toon Tellegen, M. Vasalis, Willem Wilmink.



De tentoonstelling Als de Dood is tot en met 11 juni 2023 te zien in de twaalf kamers van de westvleugel. De expositie en het boek Als de Dood werden mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud, de provincie Fryslán en de gemeente Heerenveen.

In de oostvleugel van Museum Belvédère wordt dit voorjaar werk getoond uit de museale collectie van acht Friese kunstenaars, te weten Jan Mankes, Thijs Rinsema, Gerrit Benner, Boele Bregman, Willem van Althuis, Harmen Abma, Sjoerd de Vries en Jan Snijder.

EXPOSITIE GROEN

Wie houdt er niet van groen? Groen is de kleur van leven, vernieuwing, natuur, groei en energie. Groen met zijn talloze schakeringen; van de koele blauwe kant tot aan de warme gele kant en alles ertussen in. Vanaf 15 januari is de expositie GROEN te zien met schilderijen, objecten en installaties waarin de kleur GROEN de hoofdrol speelt.

Curatoren Piet Augustijn en Jack Mildert selecteerden voor de expositie 'groen' werk van de kunstenaars Marinke van Zandwijk, Amerentske Koopman, Jan de Beus, Erik Oldenhof, Gertjan Scholte-Albers, Egied Simons en Jolanda Verdegaal.

Looptijd: 15 januari t/m 26 februari 2023
Opening: zondag 15 januari 15.00 uur

Locatie:

SBK Kunstuitleen & Galerie
SBK Galerie 1
KNSM-laan 307-309
1019 LB Amsterdam



Openingstijden
Woensdag t/m zondag 11.00-18.00 uur

2021 Atelier Van Santen - Zaandam

Tannhäuser & More - Expositie

Recente schilderijen en een sculptuur van de Muiderbergse kunstenaar Jan de Beus (1958) zijn te zien op 30 en 31 oktober en 6 en 7 november 2021 van 14 tot 17 uur in Atelier Van Santen, Zuiddijk 209, Zaandam. Het werk van Jan de Beus is in binnen en buitenland
tentoongesteld en opgenomen in vele openbare en particuliere collecties Een aantal van de recente werken zijn geinspireerd door
Richard Wagner’s opera Tannhauser. De Beus zal op bovengenoemde data van 14 tot 17 uur in Atelier Van Santen aanwezig zijn.
Mocht u op deze data verhinderd zijn, en toch de expositie willen bezoeken, dan kunt u ook een afspraak maken. Naast de genoemde Tannhauser schilderijen zal er ook een selectie van werken uit de periode 2013 tot en met 2021 getoond worden. U bent van harte welkom en wij hopen u te zien. Een berichtje voorafgaand aan Uw bezoek zou fijn zijn in verband met de mogelijk nog steeds geldende coronaregels. Met vriendelijke groet Jan de Beus.

LEES VERDER.... [1.885 KB]

Over mijn recente Tannhäuser schilderijen (2019)

Nadat ik op een zondagmiddag in 1976 Menno Feenstra’s muziekprogramma Zondagmiddagouverture beluisterde, was ik in vuur en vlam door de muziek van Richard Wagner’s opera Tannhäuser. Feenstra liet fragmenten horen van een opname uit Bayreuth 1962. Grace Bumbry, Anja Silja, Wolfgang Windgassen en anderen zongen de sterren van de hemel en ik was verkocht. Toen en nu nog steeds. Ik heb vanaf dat moment vele Tannhäusers, en ook de andere opera’s van Wagner gezien in binnen en buitenland. Prachtige momenten beleefd in onder andere Berlijn, Bayreuth en ook Amsterdam. De laatste in Amsterdam geproduceerde Tannhäuser (Nationale Opera & Ballet 2019, muzikale leiding Marc Albrecht, regie en choreografie Christof Loy) heeft zo’n waanzinnige indruk op mij gemaakt, dat ik opnieuw voor een Wagner motief om te schilderen heb gekozen. Reeds in 1978 schilderde ik mijn Kleurensymphonie in vijf delen geinspireerd door Wagner’s Ring des Nibelungen, Lohengrin en Parsifal. In de periode 2006–2009 ontstonden werken geinspireerd door Tristan & Isolde en Der Ring des Nibelungen. Nu dus een serie van vijftien olieverfschilderijen en een sculptuur. Alles geschilderd in violet, titaanwit en een enkele toets zwart of groen. Kleuren mengden zich tijdens het schilderen en hier en daar vermengde ik de verf met vogelzand om nog meer structuur te krijgen. De sculptuur is een combinatie van olieverf en keramiek. Zoals ik al eerder eens schreef: ‘Mijn oeuvre is een geschilderd en getekend dagboek, het zijn herinneringen in verf’. Zo ook deze recente, nu in Zaandam geëxposeerde schilderijen in Atelier Van Santen. Jan de Beus, Muiderberg, september 2021

2020 KUNST STELT ALLES VOOR, Chabot Museum

In de groepstentoonstelling "Kunst stelt alles voor", Moderne Meesters uit de collecties van het Chabot Museum en Museum Boijmans van Beuningen wordt werk van Jan de Beus tentoongesteld.

Getoond worden werken van de voorlopers tot de hoogtijdagen van het expressionisme en de naoorlogse invloeden in het Abstract Expressionisme en CoBrA. Met werk van o.a. Monet, Picasso, Munch, Chabot, De Kooning, Appel en Constant. Van Jan de Beus worden de werken: "Studie voor een zelfportret uit 1994" en "Op weg naar het Hofland, uit 1997" getoond. Vrijheid en verbeeldingskracht. De titel Kunst stelt alles voor, is ontleend aan een uitspraak van Constant Nieuwenhuys, doelend op de bevrijding van creativiteit en fantasie, weg van de klassieke culturele kaders en de opvattingen over schoonheid. Ook is er aandacht voor het album Louter Genieten met teksten en tekeningen van Simon Vinkenoog. Hiermee vieren we niet alleen de vrijheid in creativiteit maar ook in bredere zin, in het kader van 75 jaar vrijheid in Nederland.


De expositie is geopend van 2 juni t/m 29 november 2020, Chabot Museum, Rotterdam

2020 Passie - Krona, museum voor Religieuze Kunst

De in 2016 geschilderde "Kruisweg Staties" van Jan de Beus worden tot en met 5 juli 2020
getoond in Krona, Museum voor Religieuze Kunst, Uden.


Kunstenaars zijn beter in zwart dan in wit, noteerde de schrijver Julien Green in zijn dagboek ruim een halve eeuw geleden. Deze voorkeur onder kunstenaars is onveranderd gebleken. De verbeelding van onrecht en lijden stijgt ver uit boven die van blijdschap en geluk. De collectie van Museum Krona bevat dan ook vele hedendaagse interpretaties van motieven geïnspireerd op de Passietijd: het Laatste Avondmaal, het verraad, de twijfel, het sterven en het verdriet van de moeder.

Deze thema’s worden vanaf zaterdag 7 maart getoond in de benedenzaal van het museum. Werk is te zien van o.a. Marc Mulders, Reinoud van Vught, Thom Puckey, Ruud Peters en Hans van Hoek. Van Jan de Beus is een indrukwekkende kruisweg te zien, van Ignace Schrelten diens langlopende serie ‘Laagvliegers’. Bijzondere aandacht is er voor het werk van de in 2017 overleden Wim van de Voort, die gedurende zijn hele leven het Piëta motief opraapte en telkens weer opnieuw opbouwde met eenvoudige lijnen, als een teken van troost en bekommernis.

De volgende vijf werken van Jan de Beus worden tentoongesteld:
"Drie kruisingingen uit 1990".
"Twee Kruiswegstaties uit 2016".

2020- Culemborg - Oud Katholieke kerk

"Een nieuwe Be-stem(m)ing", Van de schoonheid en de troost. Oud Katholieke Kerk, Culemborg.

TENTOONSTELLING Pictura & Poetica, Febr/Mrt 2019

De tentoonstelling in de Kerk aan Zee "Pictura & Poetica", een kruisbestuiving in woord en beeld, laat recent werk zien van de kunstschilders Jan de Beus en Yanko Ivanov. De dichters Marius Buiting en Willem Smit hebben op deze kruisbestuiving in poëzie gereageerd. Lees hier de volledige uitnodiging. [561 KB]

Opening: 3 februari, 2019, 15. 00 uur met poëzie en voordrachten door Willem Smit en Marius Buiting
Openstelling: 3, 10, 17 februari en 3 maart, 2019 van 13.00 tot 16.00 uur.

Plaats: Kerk aan Zee, Kerkpad 2, Muiderberg

2016 GALERIE KÖPPE CONTEMPORARY, BERLIN

VERNISSAGE 21. JANUAR 2016 / 19h | 22.01.-26.02.2016

Die Galerie KÖPPE CONTEMPORARY widmet sich in der ersten Ausstellung des
Jahres 2016 ganz der zeitgenössischen niederländischen Kunst und stellt mit Jan
de Beus und Suzanna Treumann zwei bedeutende künstlerische Positionen der
neoexpressiven Malerei aus. Die Ausstellung ist angelegt als Dialog der künstlerischen Positionen untereinander.
JAN DE BEUS • SUZANNA TREUMANN

KÖPPE CONTEMPORARY
Knausstraße 19 •14193 Berlin-Grunewald
Tel.: 030 / 825 54 43 • Mobil: 0176 / 23 37 92 78
galerie@villa-koeppe.de • www.villa-koeppe.de
www.facebook.com/GalerieVillaKoeppe


Pressemitteilung lesen [2.333 KB]

2015 Atelier Work in Progress

2015 Museum Hilversum een hommage aan Rothko

Kunstenaars tonen werken met Rothko als voorbeeld

Museum Hilversum organiseert een hommage aan Rothko
Hilversum – Mark Rothko was een intense kunstenaar, beroemd om zijn monumentale kleurvelden. Museum Hilversum organiseert in het weekend van 10 en 11 januari eenmalig een Hommage aan Rothko met lezingen en twintig werken van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het werk van de beroemde kunstenaar.

Gastcurator Jan de Beus is als kunstenaar zelf gedreven door kleur. “Het werk van Rothko heeft ons geïnspireerd tot de vormentaal die we uiteindelijk zijn gaan gebruiken. Ieder op zijn manier.”
Het museum toont witte monochrome olieverfschilderijen van Erik Oldenhof uit Amsterdam, het werk in rood en oker van Christiane Conrad uit Berlijn, zwarte en blauwe monochromen van Matthias Lutzeyer uit Stuttgart en zwart, blauw, groen rode werken van Jan de Beus uit Muiderberg.

Lezingenmiddagen
Op zaterdag en zondag worden in het museum lezingen gehouden met als thema ‘Hommage aan Rothko’. Het werk van de kunstenaar staat dan centraal. Op zaterdag spreken Erik Oldenhof en Jan de Beus over hun relatie met het werk van Mark Rothko en de invloed op hun eigen werk als kunstenaars. Stef van Breugel vertelt over de schilderijen van Rothko en zijn persoonlijke fascinatie. Op zondag neemt Stef van Breugel je in zijn lezing mee langs de schilderijen van Rothko, zijn ontwikkeling en vertelt over zijn persoonlijke fascinatie.

De Hommage aan Rothko, -een tentoonstelling van kunstenaars die zich door hem hebben laten inspireren- kun je komen bewonderen in het weekend van 10 en 11 januari in Museum Hilversum. De lezingen starten om 14.00 uur, hier worden geen extra kosten voor gerekend. Graag van tevoren aanmelden o.v.v. dag met een mailbericht aan: reservering@museumhilversum.nl.

De Mark Rothko tentoonstelling is tot en met 1 maart 2015 te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Chiaki Kamikawa Contemporary Art, 7-28 Nov. 2014

INNER SCENERY: Kentaro Baba, Jan de Beus, Valerie Brennan

7 – 28 November 2014
Opening : Friday 7 November, 7.30 pm

Opening hours: Thursday and Friday: 10:00-13:00 and 16:00-18:00, Saturday: 10:00-13:00

This exhibition showcases drawings/paintings on paper of three artists who usually make abstract paintings. Works on paper often reveals more personal and direct feelings of the artists as they are made much quicker compared to the paintings. The exhibition is an unique opportunity to see how abstract painters explore the themes of memory, personal experiences and landscape with different materials.

Chiaki Kamikawa Contemporary Art, Solonos 10, Paphos, Cyprus

T: +357 99311225, E. chiaki@c-kamikawa.com, W. www.c-kamikawa.com/studio

2014 - FROM BERLIN TO NAXOS


Binnenkort te zien op nieuwe locatie Galerie CNCPT 13, Amsterdam.

FROM BERLIN TO NAXOS

Eenmanstentoonstelling van Jan de Beus. Nadere informatie volgt.


Jan de Beus (Muiderberg 1958) besloot op vijftienjarige leeftijd te kiezen voor het kunstenaarschap. Naast privelessen bij Jan Meijer in Muiderberg
(1975) en Roland van den Berg in Amsterdam (1976-1978) studeerde hij in 1977 aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.
In 1982 werd hij geselecteerd voor de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Na een start met figuratief expressionistische schilderijen
(1975 - 1978) schilderde hij vanaf 1979 ook abstracte werken. Hij verbleef veelvuldig in Berlijn (1982 - 1984) en vond aansluiting bij kunstenaars van de stroming "Neue Wilden" als Salome, Rainer Fetting en Luciano Castelli, waarmee hij exposeerde in Nederland, Duitsland en Engeland.

Na aanvankelijk met olieverf gewerkt te hebben, gebruikt hij in de 80er jaren veelal acrylverf. Ook ontstaan er naast de schilderijen op linnen en papier ook talloze tekeningen en aquarellen waarvan het merendeel gemaakt is op de vele reizen die De Beus ondernam. Hij bezocht onder andere Foroyar (1985 -1986), Frans Polynesie, Samoa, Rarotonga (1987), Jamaica (1988) en Egypte (1989). Ook maakte De Beus in deze periode installaties op diverse locaties in Europa als bijvoorbeeld in Kopenhagen (1987), Malaga (1987) en Odense (1991). Zijn inspiratiebronnen waren de literatuur ( Gerard de Nerval, Marcel Proust, Arthur Rimbaud en Rainer Maria Rilke), de muziek (Richard Wagner, Gustave Mahler, Arnold Schonberg en Alban Berg) en de herinneringen aan de vele reizen en liefdes.

Eind jaren 80 gaat De Beus opnieuw met olieverf schilderen. Hij verdiept zich dan opnieuw in de kunstgeschiedenis en schildert dan werken geinspireerd door de kunst van zijn voorgangers. Zo ontstaan onder andere "De kruisigingen" (1990), "De Marsyas schilderijen" naar Titiaan (1992) en "De Canterbury Paintings" (1993). Ook blijven de vertrouwde klassieke thema's als landschap en figuur een belangrijke rol spelen. Er wordt in de 90er jaren opnieuw veel gereisd en geexposeerd door heel Europa, en gewerkt in diverse technieken. Ook organiseerde De Beus in
1994 de tentoonstelling "Visual Excitement" (Een pleidooi voor de schilderkunst) in Amsterdam (Arti et Amicitae) waarbij hij werk opneemt van verwante schilders als Frank Auerbach, Leon Kossoff en Eugene Leroy.

In 2004 besluit hij de figuratie voorlopig vaarwel te zeggen en richt hij zich vanaf dat moment op een fundamentele schilderkunst waarin de materie van de verf de hoofdrol speelt. Zo ontstaan er dan vanaf 2004 tot nu vele monochrome werken in zwart, rood, blauw en andere kleuren. Daarbij duiken hier en daar opnieuw figuratieve elementen op als het landschap en de menselijke figuur. Een uitspraak van de abstract expressionistische schilder Willem de Kooning is: "The woman is in the landscape and the landscape is in the woman". Dit geld ook voor Jan de Beus, zoals in een catalogus uit 2006 wordt beschreven door Emke Clifford Kocq van Breugel in haar tekst "Jan de Beus, schilder tussen figuratie en abstractie, schilderijen 2000 - 2006". Een eveneens belangrijke tekst over De Beus is geschreven door Andre Lindhorst "Gedreven door kleur, de schilderijen van Jan de Beus", gepubliceerd in het zelfde boek. De Beus heeft zijn oeuvre wel eens omschreven als een geschilderd
dagboek, waarin alles in zijn leven, wat indruk op hem heeft gemaakt, in een geschilderde danwel getekende vertaling op linnen of papier, op hout of sinds 2012 op metaal en plexiglas, uitgebeeld wordt. Zijn overzichtstentoonstelling in Amsterdam (SBK Kunsthal, 2002) kreeg dan ook als titel "Herinneringen in verf".

In 2007 werkt De Beus als Artist in Residence twee maanden op de Vrije Academie in Den Haag. Daar vangt hij aan met driedimensionaal werk te maken. Hij maakt dan een serie keramiek als ook enkele houten beelden. De meest recente werken laten reisherinneringen zien (Cyprus, Istanbul, Naxos, 2013 en Zuid Afrika 2014), plus schilderijen geinspireerd door de muziek van Benjamin Britten (Billy Budd, Peter Grimes, 2011) en de literatuur van Jean Genet en Paul Celan (2014). Ook zijn daar portretten (Joke, 2013) en opnieuw de sinds 2004 een steeds belangrijke plaats
innemende monochrome werken.

Het werk van De Beus is sinds 1980 in vele musea en gallerie's te zien geweest. Onder andere in Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Denemarken, Spanje en Cyprus. Zijn werken bevinden zich in vele openbare en particuliere verzamelingen, waaronder het Stedelijk Museum en Rijksmuseum in Amsterdam, het Rheinisches Landesmuseum in Bonn en de Kunsthalle Dominikanerkirche in Osnabruck. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is De Beus ook van tijd tot tijd actief als curator, tentoonstellingsmaker en pleitbezorger van de pure schilderkunst. Voorbeelden hiervan zijn de eerder genoemde expositie "Visual Excitement" (1994) maar ook de tentoonstellingen "Het merg van de kleur" (1999 - 2000) en "Magie der Farbe" (2009).

Nu anno 2014 heeft het oeuvre van De Beus zich een volwaardige plaats in de kunstgeschiedenis verworven en op de expositie in Galerie CNCPT 13 is zowel vroeg als recent werk te zien. Het oudste werk is een Berlijn schilderij gemaakt in 1982 en een van de meest recente is Naxos uit 2013. Beide werken getuigen van een intense vitaliteit en staan volop in de traditie van het expressionistische schilderen. Bij Berlijn is het acryl en bij Naxos is het de olieverf, waarmee de "geschilderde herinnering" door middel van verf in beeld wordt omgezet. De Beus woont en werkt in zijn geboortedorp Muiderberg. Zijn atelier bevind zich naast de voorouderlijke "Echo Hoeve", nabij de 17e eeuwse Joodse begraafplaats. Ook voorgangers als Rembrandt en Jacob van Ruysdael tekenden en schilderden ooit in Muiderberg en De Beus heeft dan ook op gezette tijden
herinterpretaties van hun werken gemaakt (1996 -2006). Zo is er een lijn van deze 17e eeuwse schilders naar de 20e en 21e eeuw. Zonder verleden geen heden.

2013 Wonderkamers

Twee werkjes van Jan zijn opgenomen in het "Miniature Museum, Collectie Ria & Lex Daniels". Deze expositie "Wonderkamers" kunt u zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. De werken worden genoemd in de catalogus met teksten van Ria & Lex Daniels, Benno Tempel en Erwin Olaf.

2013 Tab@Clement

TAB@CLEMENT
Werk van Jan is te zien in de expositie Tab@Clement.
Van 14 december 2013 t/m 11 januari 2014. Kunst en boeken van kunstenaars uit het fonds van uitgeverij Timmer Art Books
Opening zaterdag 14 december om 16 uur door Rick Vercauteren directeur Museum van Bommel van Dam Venlo.
Galerie Clement, Prinsengracht 843-845, 1017 kb Amsterdam.

2013 Abstracties in het rood

Abstracties in rood
Aan de tentoonstelling Abstracties in rood doen zeven kunstenaars mee: Jan de Beus, Eliza Kopec, Bas Lobik, Eric de Nie, Erik Oldenhof, Gerda Schimmel en Wilma Vermeij. Stadhuis Gorinchem 29 nov. 2013 tot 7 feb. 2014

2013 DE ONDRAAGLIJKE LICHTHEID VAN HET BESTAAN

Expositie: "DE ONDRAAGLIJKE LICHTHEID VAN HET BESTAAN".
Met werk van:

JOANNEKE VAN DER LINDE EN JAN DE BEUS

Opening Zaterdag 24 augustus om 17.00.
De expositie duurt tot 29 september 2013.
GALERIE WEGERT & SADOCCO IN WINKEL, NOORD HOLLAND

Dutch Wonder, Cyprus, 20 October–10 November 2012

Dutch Wonder
20 October – 10 November 2012
Opening: Saturday 20 October, at 20:00

Chiaki Kamikawa Contemporary Art Gallery presents a group exhibition of three Dutch artists “Dutch Wonder.” The exhibition will be open on 20th October and will run until 10th November. Participating artists are Jan de Beus, Joke Leicht and Paul Nassenstein.
The exhibition showcases paintings, photography and ceramics of contemporary Dutch artists who live and work in the Netherlands. This is a unique occasion to experience the essence of current Dutch art in Cyprus.
On 9th November, there will be an evening event with participating artists who will talk about their works, together with the documentary about British artist Howard Hodkin.

Paintings of Jan de Beus are characterised by their vibrant mixture of colours and extremely thick texture created by oil paint. These paintings are his personal diary to reflect his memories of various places he travelled and his love for music and literature. In the exhibition the artist will show paintings inspired by his journey in Cuba and Italy. In addition, he will show works on paper which he produced from the sketches he made during the trip to Cyprus last year, following the footsteps of British painter David Bomberg who travelled and worked in the island in 1948. Jan de Beus lives and works in Muiderberg, the Netherlands.
Before turning to artist, Joke Leicht has worked as nurse and analyst of pathology, histology and oncology. This background motivated her works with great interests in human body as well as eroticism, death, organic shapes and graveyards. She was deeply inspired by Tombs of the Kings in Paphos on her last visit to Cyprus, and as a result she created a series of close-up photographs of erotic ceramic pieces she made. These photographs “Eros and Thanatos” will be on the show alongside with her ceramic works. Joke Leicht lives and works in Muiderberg, the Netherlands.
In the works of Paul Nassenstein, the measurement and theatrical composition play important roles. In his minuscule detailed paintings, the elements such as human figures, animals and architecture are formed in irrational sizes and placed in peculiar ways which create absurd atmosphere. Although it carries the hint of fatalism and humour, Nassenstein’s work also reminds us of illustrations for children’s books that are naïve, romantic and often colourful. Paul Nessenstein lives and works in Amsterdam.

Exhibition Dates: 20 October – 10 November 2012
Opening hours:
Monday - Friday: 10:00-13:00 and 16:00-18:00, Saturday: 10:00-13:30
Artist Talk and Documentary Projection: Friday 9 November, at 20:00
For more information please contact Chiaki Kamikawa on +357 99 31 12 25

Expositie Hamme - België

Van 8 januari tot en met 5 februari 2012 wordt de expositie getoond 7 x 7, zeven kunstenaars uit Amsterdsm
Plaats Kunstcentrum Hamme, België

Expositie 75 cm, Lendele, België

Expositie in Galerie van den Elshout

Tentoonstelling van recent werk in de periode 2 april t/m 23 april 2011.

Galerie J. van den Elshout, Javastraat 72, 2585 AS Den Haag.

De opening is op zaterdag 2 april 2011, 16.00 uur, door drs. Hester Jenkins, kunsthistorica.

De openingstijden van de galerie zijn: woensdag t/m zaterdag van 12.30-17.30 uur.
Tevens eerste zondag van de maand (3 april) van 13.00-17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 070-3637192

Lees hier de uitnodiging. [731 KB]

VOORLAATSTE EXPOSITIES:
Voor een overzicht klik hier.

PAN AMSTERDAM - 2010

Jan de Beus wordt op de PAN vertegenwoordigd door
Jan Roelofs, Antiquairs & Contemporary Art, Maastricht (stand 25).
PAN Amsterdam RAI, 21 t/m 28 November.


Galerie Nihil Nisi - 2010

Eenmanstentoonstelling Jan de Beus met recent werk in
Galerie Nihil Nisi, Alte Schonhauser Strasse 39. D-10119 Berlin.



Klik op foto voor vergroting


Boekwerken

NIEUWE UITGAVE ! Magie der Farbe. Lees verder....

Boekpresentatie Jan de Beus - Lees verder ...